Forum

Bransamente electrice  

Page 3 / 7 Prev Next
  RSS

energie-electrica
(@energie-electrica)
Member Admin
Joined: 2 ani ago
Posts: 65
17/03/2018 11:28 am  
Posted by: Mihai

buna ziua,ma scuzati ca va deranjez Dar voiam San va cer un sfat.Detin un teren intravilan pe care in viitor as vrea sa construiesc o casa.Stiind timpii de lucru al eon voiam Sa ma avantejez si m vrut sa ma racordez Dar mi au cerut autorizatiabde constructie .eu voiam doar sa am un avantanj pentru Cand ca fi.Imi puteti da vre un sfat Cum pot face fara autorizatie de constructie casa

Nu va  da un sfat despre cum puteti contrui casa fara autorizatie de construire. Va pot spune totusi cum va puteti racorda fara autorizatie de construire. Conform legii aveti nevoie doar de certificat de urbanism pentru construire a locuintei si actul de proprietate al terenului. 

Va rog cititi  http://energie-electrica.info/2017/10/07/documente-necesare-racordarii-la-energie-electrica-obtinerii-atr/


ReplyQuote
energie-electrica
(@energie-electrica)
Member Admin
Joined: 2 ani ago
Posts: 65
17/03/2018 11:33 am  
Posted by: Anca

Buna ziua, Detin un teren in Palazu mare , jud Constanta, teren pe care am proiect de constructie locuinta cu un necesar de putere de 25 kW. Distanta pana la cea mai apropiata firida (montata pe ultimul stalp de pe traseu) este de aprox 450ml. Terenul intre firida si proprietate este exclusiv pamant fara utilitati, fapt ce poate determina bransament subteran trifazat. 

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cum ar fi costul unui astfel de bransament, daca BMPT-ul este obligatoriu a se monta in firida mai sus mentionata sau se poate monta si la limita proprietatii. Primaria Constanta ma poate ajuta cu costurile acestui bransament ?

Va multumesc mult ! 

Sunt sanse mici sa va poate ajuta primaria. BMPT-ul trebuie montat la limita proprietatii, nu la 450m fata de proprietate. Sunt cazuri particulare cand se amplaseaza la inceputul drumurilor de servitute, dar doar daca acestea au lungimi mici.

Va rog totusi sa cititi articolul de mai jos:

http://energie-electrica.info/2017/05/13/extinderea-retelei-electrice/

Costurile pot ajunge la 30000-40000 lei (fara TVA) in cazul in care va puteti racorda direct in acea firida. 


ReplyQuote
energie-electrica
(@energie-electrica)
Member Admin
Joined: 2 ani ago
Posts: 65
17/03/2018 11:35 am  
Posted by: Zoltan

Buna ziua

M-ar interesa pretul unui bransament aerian sau subteran pentru o casa, distanta intre ultimul stalp si teren este de aproximativ 50 m cat mar costa cu acte cu tot lucrarea?, mentionez ca nu este asfalt nici trotuar nici beton de spart.

http://energie-electrica.info/2017/01/21/cat-costa-racordarea-energie-electrica/


ReplyQuote
energie-electrica
(@energie-electrica)
Member Admin
Joined: 2 ani ago
Posts: 65
17/03/2018 11:38 am  
Posted by: Bogdan angheli

Buna ziua!

Am un teren achzitionat de anul trecut si acum m.am hotarat sa incep constructia casei... Am fost la o firma care se ocupa cu bransamentul electric si mi-au spus ca se ocupa ei de avize si tot ce mai trebuie...Ideea e ca am in jur de 100 de metri de la stalp pana la teren iar strada este pietruita si doresc un bransament trifazat subteran...Mi.au recomandat un bransament provizoriu iar apoi cel definitiv...pretul final se ridica la 20 000 Ron (mi se pare cam piperat)

Intrebarea mea este urmatoarea: cum este mai bn sa fac provizoriu sau direct definitiv si costuri ar include aproximativ?

Va multumesc anticipat!

Este clar ca veti avea costuri mai mari daca faceti si unul provizoriu si unul definitiv. Dar costurile suplimentare pentru a avea si temporar sunt de 1000-2000 lei (probabil !). Ideea este ca acest lucru va permite sa va racordati intr-un timp foarte scurt.. (1-2 luni de la data cererii), in schimb pentru in bransament definitiv trebuie sa obtineti autorizatie de construire care poate dura destul de mult (in functie de primarie.. aici stiti dumneavoastra cat dureaza).


ReplyQuote
energie-electrica
(@energie-electrica)
Member Admin
Joined: 2 ani ago
Posts: 65
17/03/2018 11:39 am  
Posted by: claudiu1982

Buna ziua!

Doresc sa stiu care este compensatia pe care trebuie sa o primesc pentru un bransament trifazat de 160m.M-am racordat dintr-o firida existenta cu un cablu in lung de 120 m unde am montat o firida cu 4 locuri(pt 4 utilizatori).Eu am platit lucrarea 280000 ron+compensatii de prim utilizator 3200 ron.Eu am bransament de 30 kw si siguranta de 63 amperi(pt aceasta putere amperajul este acesta?).In firida mi s-a montat siguranta fuzibila de 63 de amperi si in bmpt la fel siguranta de 63 de amperi.Tin sa precizez ca firida este in coltul gardului meu la limita de proprietat si bmpt lipit de ea.Din aceasta firida vecinul meu s-a racordat si a cerut o putere de 15.22kw si are siguranta de 25 de amperi din aviz.M-a despagubit cu 8300 ron(Problema este ca in firida comunda de unde pleaca cablul siguranta fuzibila este de 5o amperi montata de firma care a executat lucrarea si acceptat de Enel.Vine al doilea vecin si face si el bransamentul.El are in aviz 35 de kw cu siguranta de 63 de amperi la fel ca si mine si vin baietii si ii pun siguranta fuzibila in firida de unde pleaca cablul cu 150amperi.El cu 33 de kw ma despagubeste cu 5500 ron.Dar in realitatea ei ocolesc sigurantele din bmpt(asta este realitatea)si au dublate puterile

http://energie-electrica.info/2017/05/21/despagubire-racordare-reteaua-proprie-compensatie-baneasca/


ReplyQuote
Cristi
 Cristi
(@Cristi)
Guest
Joined: 1 an ago
Posts: 1
21/03/2018 7:51 pm  

Salut. Am in proiect sa construiesc o casa la tara si unde am terenul am un drum de servitute de circa 70m lungime. Mentionez ca drumul este doar pamant si sunt singurul locuitor pe acel drum. Cam care ar fi costurile pentru bransare de la A la Z? 


ReplyQuote
Angela
 Angela
(@Angela)
Guest
Joined: 1 an ago
Posts: 2
21/03/2018 10:29 pm  

Buna seara.Mai revin cu o intrebare,daca puteti sa mi spuneti din ce este compus tariful de racordare pe care l am achitat in val.de 10701 lei cu TVA pentru un bransament electric trifazat subteran alimentat de la stalp ,realizat  cu cablu JT quadripol 3x25+16c mm2Al,L=98m (4 m beton,82 m pamant),cu BMPT 32 A (FT-133-MAT -bloc de masura si protectie pentru bransamente trifazate)cu picior incastrat in beton montat la limita de proprietate.Va multumesc anticipat.


ReplyQuote
TudorC
 TudorC
(@TudorC)
Guest
Joined: 12 luni ago
Posts: 1
03/04/2018 8:07 pm  

Detin o casa veche din 1977 , racordata la energie electrica, pe care vreau sa o demolez. Cum trebuie sa procedez cu contoarul electric si ce costuri presupune aceasta pana la terminarea noii constructii?


ReplyQuote
AlexC.
 AlexC.
(@AlexC.)
Guest
Joined: 12 luni ago
Posts: 1
12/04/2018 2:40 pm  

Buna ziua, 

Am si eu doua intrebari, poate ma luminati dvs. si pe mine!

1. De ce nu se mai realizeaza bransamente aeriene, ci doar subterane?

2. Am depus solicitare pentru aviz de bransare la Electrica Banat (sucursala Deva), si in acceptiunea mea este eronat (distanta de la stalp la limita proprietatii nu este cea reala, e mai mare cu 12 m, fara surplusul de cablu pentru stalp, desi casa e in camp:)) am trecut in deviz operator dirijare trafic, si alte greseli), iar cei de la electrica au spus, ca asta este si gata. Care ar fi posibilitatea de contestare sau recalculare a devizului? 

Multumesc


ReplyQuote
Adrian
 Adrian
(@Adrian)
Guest
Joined: 11 luni ago
Posts: 1
20/04/2018 9:57 pm  

Buna ziua vreau sa stiu daca am 155 ml fata de stalpul cu transformator pot trage curent trifazat de la el sau exista vreo problema din cauza distantei de peste 100 m? Multumesc anticipat


ReplyQuote
Stoica Robert
 Stoica Robert
(@Stoica Robert)
Guest
Joined: 11 luni ago
Posts: 1
24/04/2018 10:19 am  

Buna ziua

Suntem un cuplu Belgo-Roman de 30 de ani,  am dorii sa achizitionam un teren extravilan nu prea departe de case/stalpi de curent circa 200 metri. Pe acest teren avem nevoie de bransament electric pentru cresterea bovinelor, ovinelor si prelucrarea pamantului poate mai tarziu construirea unei locuinte.

Este posibila bransarea electrica pe acest teren?

Ce costuri se presupune pentru intreaga lucrare de bransament ? aproximativ

cu stima

Stoica Robert


ReplyQuote
Miki
 Miki
(@Miki)
Guest
Joined: 11 luni ago
Posts: 1
01/05/2018 3:39 pm  

Am aviz de bransament bransament monofazic subteran stalpul se afla in fata curti.. Va fi 1 mentru lungime sapat sub trotuar si se va monta cutia pentru contor pe gard in exterior mai necesita autorizatie de construtie sau proiect? 


ReplyQuote
daniela
 daniela
(@daniela)
Guest
Joined: 11 luni ago
Posts: 1
04/05/2018 2:23 pm  

buna ziua,

am stalpul la aproximativ 7 ml pana la coltul gardului unde va fi montat blocul (contorul) si deocamdata nu am casa facuta ,asadar care ar fi costurile pt acest lucru?Voi mai avea de platit altceva dupa ce construiesc casa ?

multumesc anticipat pt raspuns


ReplyQuote
ATX
 ATX
(@ATX)
Guest
Joined: 11 luni ago
Posts: 1
09/05/2018 4:17 pm  

Va salut !

Va rog sa-mi dati un sfat la urmatoarea problema:

Am un teren in Pipera situat pe o alee privata cu mai multe parcele – eu detin lotul nr 4, la 80 ml de capatul aleei.
Proprietarul lotului 5 a primit aviz de racordare de la ENEL s-a realizat deja un punct de distributie la capatul aleei si urmeaza sa se monteze un BMPT pentru vecinul de la lotul 5.

De la BMPT se va trage cablu subteran la lotul 5 pe 100 ml.
Daca tot se sapa sant, ne-am asociat toti proprietarii celor 8 loturi (ce se intand pe 200 ml) pentru a contibui  financiar  sa plasam in sant tuburi gofrate/riflate sau tub PCV simplu pentru a trage mai tarziu un cablu CYY-F sau CYABY-F.

Rugamintea mea catre dvs este sa ma indrumati cum sa procedez – eu vad acum urmatoarele variante:

A. Trag acum doar tub, urmand ca peste 1-2 ani sa trag cablu prin tub.
A1. Tub gofrat diametru 50 mm (sau ce diametru recomandati dvs ?)
A2. Tub PCV lis diametru 32/50 mm

B. Trag acum tub si cablu – RISCANTA, caci nefiind folosit si supravegheat, cablul poate fi vandalizat sau chiar furat.

Ar mai fi de raspuns si la intrebarea 2:

Este OK cablu cupru 5 x 16 mm pentru curent trifazic 18 KW ? Nu este prea subtire / gros – a se tine seama ca distanta este de 80 ml pana la Punctul de Distributie (caruia ii va fi asociat un BMPT) si mai este o distanta de 40 ml intre Punctul de Distributie si punctul de transformare.

Se pare ca ENEL a venit de la PT la "Punctul de Distributie" cu 3×25 + 10C, pe 40 ml.

Deci, cum ma sfatuiti sa procedez intre variantele A1, A2 si B ?

Si dimensionare cablu CYY-F sau CYABY-F (care este indicat oare?) 5X10 mmp este OK  pentru o putere de 18 KW pe trifazic? Sau mai bine 5X16 ?

 

Intr-un document ( http://www.castel.ro/userfiles/file/cabluri/CYY(-F)/Fisa%20tehnica%20cablu%20CYYF%20Cablel.pdf) cu specificatii pentru cabluri CYY am gasit:

- 5x16 putere maxima (cablu in pamant) = 100 A.  Cei 100 A la ce putere corespund ? 

- 5x10 putere maxima (cablu in pamant) = 77 A.  Cei 77 A la ce putere corespund ? 

Astept sfaturi si raspunsuri la intrebari si va multumesc pentru ele.

Cu stima,
ATX


ReplyQuote
Barbu vasile
 Barbu vasile
(@Barbu vasile)
Guest
Joined: 11 luni ago
Posts: 1
09/05/2018 9:38 pm  

🤣 va salut sunt din jud.calarasi.si nu am curent electric de6 ani. Am fost la enel si miau spus ca depasesc 100m si ca trebuie sa faca primaria extinfere de retea . Cei de la primarie au spus ca nu au banii pentru asa ceva. Ce pot sa fac????? Sunt disperat am doi copii vor lumina vor si ei tv. Nu stiu ce sa mai fac. AJUTOR va rog. Mersi


ReplyQuote
Page 3 / 7 Prev Next

Leave a reply


  
 
Share:  
Working

Please Login or Register