De la 1 ianuarie 2017 operatorii de distributie si-au schimbat numele incepând cu acest an. Desi companiile CEZ, E.On si Enel, Electrica ce dețin atât parte de distributie, cât de furnizare, sunt si erau reprezentate de societati diferinte in domenii de furnizare, respectiv distributie, diferenta de imagine dintre acestea la nivelul consumatorilor era una minora, nesesizabila pentru majoritatea dintre acestia.

Stirea care circula in mediile de informare este urmatoare:

„Schimbarea de nume a operatorilor de distribuţie are în vedere alinierea la cerinţele normative comunitare şi naţionale, care impun firmelor integrate din domeniul energiei să realizeze separarea legală, funcţională şi contabilă a activităţilor de distribuţie faţă de cele de furnizare şi producţie, inclusiv din perspectiva denumirii şi a identităţii vizuale, astfel încât, din perspectiva consumatorului, să fie evitate confuziile şi, în acest fel, să fie stimulată competitivitatea în piaţă”,

Schimbare denumirii operatorilor de distributie este binevenită, sperăm că astfel oamenii vor fi mult mai constienți de liberalizarea pietei de energie electrică, făcându-se o diferența mai clară intre calitatea serviciului de distributie si a celui de furnizare. Utilizatorii vor știi către cine sa se adreseze și ce măsuri pot lua, daca nu mai au curent sau daca prețul energiei li se pare mare. Astfel, calitatea serviciilor acestor societați va fi mult mai vizibilă decât până acum, când “confundam” compania de furnizare cu cea de distributie – existând o imagine neclara despre performanta societatilor. Poate o societate (CEZ, E.On, Enel, Electrica), are potentialul de a excela intr-unul dintre cele două domenii si de a presta mai slab cel de-al doilea serviciu, astfel de lucruri vor putea fi mult usor de perceput de către clienți, lucru foarte important, ce poate conduce la creșterea calitații serviciilor.

Noua harta a operatoriilor de distributie este cea de mai jos, evident zonele alocate fiecarui operator au ramas acelasi, doar numele si sigla s-au schimbat.

Sursa harta needitata: aderroenergy.ro