Cel mai scazut consum de electricitate din 2017

Astazi, 16 aprilie 2017,  se inregistreaza cel mai scazut consum de energie electrica din acest an, ajungand pana la o minima de aproximativ 4560 MW la ora 14:00.  Toti cei care urmaresc consumul de energie electrica cunosc faptul ca in preajma sarbatorilor Pascale se inregistreaza, de obicei, cel mai scazut consum de energie electrica din an (motivele fiind: lumina suficienta, temperatura ambientala potrivita, consum industrial mai redus).

Productie/Consum energie electrica 16 aprilie 2017

In imaginea de mai sus avem curba de sarcina pentru 16 aprilie 2017, putem sesiza faptul ca au existat variatii mici ale consumului de-alungul acestei zile de sarbatoare. Legat de productia de energie electrica, functioneaza ambele reactoare ce la Cernavoda, existand cantitati modeste produse din surse regenerabile de energie electrica. Ar fi fost o zi interesanta, daca batea vantul, astfel incat sa urce productia eoliana la peste 2000MW.

Productie/Consum energie electrica 1-16 Aprilie 2017

Ne amintim cu totii faptul ca la inceputul anului consumul de energie electrica depasea zilnic 9000MW, spre exemplu la data de 10 ianuarie 2017 – ora 18, Romania consuma aproximativ 9860 MW, adica mai mult decat dublu fata de ceea ce s-a consumat astazi la ora 14. Consumul scazut din aceasta perioada se datoreaza faptului ca nu este necesara incalzirea locuintelor, spatiilor comericiale, depozitelor, etc. De asemenea, iarna la ora 18 functioneaza, deja, iluminatul public.

Producetie/Consum energie electrica 9-12 Ianuarie 2017

O alta contributie majora ce a condus la o diferenta atat de mare intre perioada de iarna si a sarbatorilor Pascale este data de faptul ca multe dintre companii intrerup activitatea in aceste zile sfinte.

Productie/Consum energie electrica – anul 2017

Un Paste fericit !

sursa grafice: Transelectrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.