84 Comments

 • Lincă M iulie 13, 2017 at 8:42 pm

  Cel mai de sus conductor al unei retele electrice de inalta tensiune (conductor de garda) cum am inteles ca i se spune, are rol numai pentru a proteja contra descarcarilor electrice atmosferice sau mai are si alte roluri in componenta unei LEA ? Multumesc

  Reply
  • Dorin I iulie 13, 2017 at 8:42 pm

   Majoritatea au în interior fibră optică .

   Reply
  • energie-electrica iulie 13, 2017 at 8:43 pm

   Au rolul de a proteja linia electrică (conductoarele active) de loviturile directe de traznet. Acestea pot avea pot avea si fibra optica inglobata necesara transferului de date, protectiile din statii comunica prin fibră optica.

   Reply
   • Serghescu iunie 19, 2019 at 3:48 pm

    Buna ziua,ce distanta trebuie sa am din stâlp pana la casa pt.a nu ma obliga electrica sa imi cumpăr stâlp?

    Reply
  • Dumitrascu O iulie 13, 2017 at 8:44 pm

   Si are si rolul de a micsora efectul perturbator al retelei electrice asupra retelelor aeriene de comunicatii invecinate

   Reply
  • Corneliu F iulie 14, 2017 at 9:02 pm

   Conductoare de protecţie = conductoare destinate a proteja LEA împotriva loviturilor directe de trăsnet.
   Conductoare de protecţie cu fibră optică înglobată – denumite şi OPGW (OPtical Ground Wires) = conductoare destinate a proteja LEA împotriva loviturilor directe de trăsnet şi de a asigura transferul de comunicaţii prin fibrele optice înglobate.

   Reply
 • Gabriel N iulie 26, 2017 at 9:33 pm

  De ce raman usor aprinse beculetele led G9 cand inchid din intrerupator?

  Reply
  • Alexandru A iulie 26, 2017 at 9:34 pm

   Ledul întrerupatorului mentine un mic curent în circuit, lampa are montaj electronic alimentat prin punte redresoare, deci, functioneaza în curent continuu, iar, curentul din circuit, datorita ledului întrerupatorului încarca condensatorul montajului electronic al lampi. Suspenda ledul întrerupatorului, alta solutie nu ai .

   Reply
 • man calin august 24, 2017 at 5:52 pm

  Buna ziua , daca cineva poate sa ma ajute la urmatoarea speta . Am un contor trifazic pe care nu prea il folosesc dar am vecini care deja au pus ochii pe el si vreau sa stiu daca este legal sa-l foloseasca altii fara ca eu sa fiu afectat de sanctiuni ? Exista vreo restrictie in acest sens ? Multumesc !

  Reply
  • energie-electrica august 24, 2017 at 7:05 pm

   Sperăm ca nu este vorba despre contorul dumneavoastra de la bransament (cel care inregistreaza consumul de energie electrică si in baza caruia se realizeaza factura de electricitate).
   Daca aveti un contor, cum se mai spune “pasant” achizitionat de catre dumneavoastra pentru a inregistra anumite parti ale gospodăriei, sigur ca puteti face ce vreți cu acesta, inclusiv sa il foloseasca alte persoane.

   Reply
   • man calin august 25, 2017 at 8:21 am

    Multumesc frumos de raspuns dar daca tot sunteti amabil ce se poate intampla in cazul in care contorul de la bransament cel care inregistreaza consumul de energie electrica in baza caruia se realizeaza factura de electricitate si il foloseste alta persoana sau alte persoane atunci ce se intampla ? Multumesc frumos !

    Reply
    • energie-electrica august 26, 2017 at 1:33 pm

     Art.92 – Legea 123/2012 – Energiei electrice si a Gazelor naturale

     (1) Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice
     livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu
     închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
     (2) Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea
     echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu
     amendă.

     Reply
    • Ioana Andreea Șerban iunie 20, 2018 at 9:41 am

     Buna , as dori sa stiu costul unui stalp mutat de pe proprietatea mea . Multumesc !

     Reply
 • Costel august 30, 2017 at 7:20 pm

  Am cam 300metri distanta de la stalp la casa cat mar costa sa trag supteran

  Reply
  • energie-electrica august 30, 2017 at 8:55 pm

   Daca avem doar pământ (fara trotuar, străzi de spart), ajunge undeva la 35000 RON +/-10%. Ar trebui sa tineti cont de faptul ca o retea de joasa tensiune are o lungime limitata. Lungimea acesteia, in mod uzual fiind de 500-800m (masurata de la postul de transformare la capatul rețelei).

   Reply
  • Anonim august 7, 2019 at 10:55 pm

   Buna
   Ma interesează sa știu cum ai făcut cu curentul? Eu am peste 120m de la stâlp la casa și nu știu cum sa fac

   Reply
 • Costel august 31, 2017 at 10:57 am

  Va multumesc

  Reply
 • Florin Ion octombrie 9, 2017 at 8:13 am

  Buna dimineata.Cat ma costa racordarea la lumina?Avand in vedere ca am 33m liniari de la stalp pana la tablou.Curentul monofazat.Trotuar-17m.strada asfaltata-6m.cablu jt unificat tip enel 1×25+16c(dc4125).Chitila-Ilfov.Mrs.frumos

  Reply
  • energie-electrica octombrie 11, 2017 at 7:50 pm

   In jur de 5500 RON (fara TVA).

   Reply
 • Semcici maria noiembrie 4, 2017 at 12:28 pm

  Bună, cât ar costa sa mut panoul de curent, contorul model vechi, cam vreo 6 m de la locu unde e, menționez ca este conectat la curent, în funcțiune.

  Reply
  • energie-electrica noiembrie 4, 2017 at 1:48 pm

   Undeva la 600-700 lei (fara TVA). Sa aveti in vedere faptul că nu puteti face aceasta lucrare fara instiintarea operatorului de distributie. Se va depune cerere pentru “modificarea instalatiilor existente – fara spor de putere”.

   Reply
 • BUTNARIU PETRU noiembrie 26, 2017 at 12:03 pm

  Buna ziua am o intrebare sa schimb bransamentul de la stilp pina la casa am 38 metri plus in consola sa spunem incarcat 45 metri cat ma costa sa pun subteran .va multumesc

  Reply
 • Adrian Ciurea decembrie 12, 2017 at 6:07 pm

  Buna ziua pentru avizul de amplasament casa am o problema ,trece un fir de curent monofazic la un vecin peste proprietatea mea peste proiectul meu fără acordul meu la notatariat la anexa respectivă proprietarul nu are intrare pe la strada principala terenul este arabil nu intravilan fără utilități ,care este procedura va multumesc?

  Reply
  • energie-electrica decembrie 12, 2017 at 8:59 pm

   Vecinul dumneavoastra are contorul in locuiță/anexă ? Daca da, si vi se specifica faptul ca dumneavoastra impreuna cu noua constructie veti afecta bransamentul dânsului, dumneavoastra trebuie sa depuneti cerere de deviere a bransamentului (mutări ale bransamentului ce veți suporta dumneavoastra !). Dupa ce se muta bransamentul probabil veti privi aviz de amplasament favorabil.

   Totusi mi se pare cam ciudat ca un teren arabil sa fie alimentat la energie electrica…. Discutati cu operatorul de distributie despre modalitatea in care a aparut acel brasament, daca este constituit legal, de acum 50 de ani și doriti sa fie mutat – se va muta pe banii dumneavoastra.

   Reply
   • Adrian decembrie 12, 2017 at 9:38 pm

    Este anexa construită recent 10-12 ani nu vi pe pare normal ca nu are ce cauta pe jumătatea terenului meu nici macar pe hotar sa nu deranjeze,ă fost montat cum a fost mai usor nu cum e legal, costurile logic mi se pare ca trebuiesc suportate de vecinul daca vrea sa mai aiba curent,are contor pe singurul stâlp amplasat la ea in curte,cablul trebuia tras pe unde are el intrarea accesul nu pe proprietate mea,va multumesc!!!

    Reply
    • energie-electrica decembrie 13, 2017 at 9:01 pm

     Ar fi mai o chestie.. daca este atat de recent realizat bransamentul, este posibil sa fie realizat fara autorizatie de construire si cei care l-au proiectat si executat nu au stiut ca acolo exista o proprietate (mai sunt cazuri). In acest caz.. cred ca operatorul de distributie ar trebui sa descurce problema !

     Reply
 • Adina ianuarie 3, 2018 at 7:04 pm

  Buna seara, pentru un teren situat in Ilfov, Corbeanca, prin intermediul unei firme imputernicite am depus de doua ori cerere pentru eliberarea avizului de amplasament (putere absorbita mai mica de 30 kVA) si in ambele situatii am primit aviz negativ. De mentionat este faptul ca intre acele raspunsuri primite de la e-distributie Muntenia, difera distanta precizata de ei de la reteaua electrica pina la limita de proprietate, astfel: in primul raspuns apar specificati 160 m, iar in al doilea 120 m. Singura explicatie pe care o am este ca reprezentantii e-distributie Muntenia care s-au deplasat pe teren nu au putut sa identifice exact parcela. Mentionez ca parcela provine dintr-o lotizare, iar toate constructiile facute in apropiere (cea mai apropiata este la cca 30 m) sunt racordate la reteaua electrica – bransamente subterane. Intrebarea este cum si-au facut aceasta racordare? Mentionez ca toate parcelele sunt la distanta de drumul principal.
  Firma care se ocupa de avize mi-a spus ca a depus si pentru o putere mai mare de 30 kVA si se pare ca s-a primit aviz negativ si in aceasta situatie.
  Ce ar trebui sa fac in acest caz?

  Reply
  • energie-electrica ianuarie 4, 2018 at 5:23 pm

   V-am raspuns pe mail !
   Mult succes !

   Reply
   • Adina ianuarie 4, 2018 at 10:48 pm

    Buna seara, multumesc pentru raspuns. Maine ma duc la primaria Corbeanca sa depun acea solicitare de informatii. Am citit si reglementarile ANRE si este clar. Imediat cum am noutati, revin cu un comentariu aici.

    Reply
    • Adina ianuarie 11, 2018 at 8:57 am

     Update: Ieri am ridicat raspunsul de la Primaria Corbeanca – nu exista fonduri. Acum cu avizul negativ de la Enel si raspunsul de la primarie, ne inroarcem la Enel pentru a solicita o solutie de racordare.

     Reply
 • Oancea Fabian ianuarie 4, 2018 at 9:04 am

  Buna Ziua,

  1) – Ce documente imi sunt necesare si cat costa ATR – ul pentru schimbare racord monofazat pe trifazat ( distanta fata de stalp si PT este de 15-20 m ).
  2) – Daca doresc sa devin producator de curent electric ( Panouri fotovoltaice cu o putere de cca 1.5 Kwh) , ce avize trebuiec obtinute si care este mai avantajos, in sistem mono/tri- fazat. Exista un regulament/procedura de racordare ?

  Reply
 • ilie ianuarie 7, 2018 at 3:27 am

  Buna ziua , Va rog sa-mi dati informatii / repere referitor la rezolvarea urmatoarei probleme : detin un teren agricol , extravilan care este traversat de o LEA 110 KV cu 6 cabluri conductoare ( cate 3 pe fiecare parte a stalpului ) pe teren fiind amplasat si un stalp cu H = 25 m si suprafata la sol de 5 x 3 m . La ce distanta min. fata de stalp as putea construi o sera pe structura metalica ? Poate fi construita o asemenea sera si sub LEA deci sa fie traversata de aceasta ? Daca da in ce conditii ? Va multumesc anticipat ! Ilie

  Reply
  • energie-electrica ianuarie 20, 2018 at 8:29 am

   Exista un articol pe blog in care este abordata aceasta tema https://energie-electrica.info/2017/11/04/distantele-de-siguranta-intre-cladiri-si-liniile-electrice-aeriene/

   Tosusi, TREBUIE sa va adresati operatorului de distributie, intrucât legislatia in acest domeniul este extrem de neclară si normativele sunt vechi, nu luati in seama informatii de pe internet ! Legislatia in domeniul imparte construcțiile in două tipuri locuite / nelocuite, conditiile de coexistenta intre LEA 110kV si construcțiile nelocuinte fiind mai ingăduitoare. Mult succes ! Va rog reveniti cu un raspuns legat de distanta pe care trebuie sa o păstrați de la stâlp până la cea mai aproapiata parte a viitoare sere.

   Reply
 • Tănase Fevronia ianuarie 17, 2018 at 10:23 am

  Buna ziua ,pt a racorda la rețeaua electrică în Prejmer unde trebuie depuse actele?

  Reply
 • Duta Viorel februarie 10, 2018 at 4:42 pm

  Buna ziua,locuiesc în comuna Lunca Corbului,sat Padureti și doresc realizarea unui bransament electric aerian(un contract nou) având in vedere că pt.unul subteran ar trebui să sparg totul prin curte inclusiv izolatia casei.Cei de la Cez mai fac astfel de bransamente si daca nu exista alt operator de furnizare in zonă cu care să pot faceacest contract?
  Cu respect Duta Viorel!

  Reply
  • energie-electrica martie 17, 2018 at 10:30 am

   Din pacate pentru dumneavoastra, nu exista un alt operator de distributie in zona.

   Reply
 • Duta Viorel februarie 10, 2018 at 5:05 pm

  Buna ziua, revin cu o altă problemă pe care sper că mă veți ajuta s-o rezolv.Tatal meu a mutat contorul după o casă pe alta(nou construită).În urma reclamatiei unui vecin Cez-ul îl obliga pe tata să-si scoată contorul la limita de proprietate si să-si faca contract nou pe motiv ca branșamentul aerian trece cu 1metru pe la vecinul,desi pe acolo trecea si acum 30 de ani contractul cu Cez-ul fiind destul de vechi.I se cere sa plateasca 3000 roni ca si cum ar fi un contract nou.Exista temei legal prin care să-l oblige la un contract nou plus cheltuieli?Poate ar trebui platita o taxa de modificare sau ceva nicidecum un contract nou.Va multumesc.
  Cu stimă Duta Viorel!

  Reply
  • energie-electrica martie 17, 2018 at 10:35 am

   Tatal dumneavoastra a gresit mutand contorul fara aprobarea operatorului de distributie. Conform legii:
   Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

   Reply
 • sandu februarie 11, 2018 at 4:19 pm

  buna cat mar costa un brasament trifazic pentru o locuinta ce are monofazic.am 5 metri de la stalp pana la casa

  Reply
 • ionut2018 februarie 11, 2018 at 8:25 pm

  Salut Sandu!
  In ce localitate vrei sa realizezi lucrarea? Costurile pot fi stabilite in functie de solutia tehnica aprobata printr-un aviz tehnic de racordare eliberat de operatorul de retea.Pentru a obtine avizul tehnic de racordare trebuie sa depui cerere de racordare, insotita de acte si contravaloare taxa de emitere ATR (aviz tehnic de racordare). Solutiile de racordare pot fi urmatoarele :
  I. blocul de masura si protectie trifazat sa fie montat pe stalp
  II. blocul de masura si protectie trifazt montat la limita de proprietate
  Pretul total pentru tariful de racordare este compus din urmatoarele componente:
  1. contravaloare contor 2. taxa de montare contor 3. taxa de punere in functie instalatie, acestea sunt fixe si sunt stabilite de operatorul de retea. 4.Pentru realizarea lucrarii trebuie obtinuta autorizare de racord utilitati in mediul rural sau autorizatie de construire bransament in mediul urban (difera costurile intre mediul rural si urban) 5.Costurile pentru lucrarile de constructii-montaj difera in functie de solutia de racordare aprobata prin ATR,emis de operatorul de retea.
  In cel mai simplu caz ar putea fi in jur de 2500 lei, iar intr-un caz mai complex poate ajunge si la 5000 lei( vorbim de un bransament electric pentru o locuinta ,nu de spatiu comercial sau de productie). Peste costul de realizare a bransamentului electric mai trebuie adaugate costurile generate de realizarea coloanei electrice, prizei de pamant si dosarul de verificare a instalatiei electrice din locuinta.

  Reply
 • Oancea Fabian februarie 16, 2018 at 9:40 am

  Locuiesc intr-o zona unde PT-ul este la cca. 30 m de casa. Cum ma afecteaza Campul Electro-Magnetic generat de acesta; Cum poate fi masurata radiatia si daca exista reglementari in acest sens ?

  Reply
  • energie-electrica mai 19, 2018 at 8:00 am

   Din pacate, in România, legislatia in domeniu este destul de precară. Daca PT-ul este in anvelopa betonata… in România, nu pare a fi o problema distanta intre PT si locuinta. Daca PT-ul este aerian, distanta minima este de 20m. Exista mai multe firme care pot face astfel de masuratori.

   Reply
 • Nicolae Sevestrean mai 7, 2018 at 10:40 pm

  Buna ziua,

  Cum pot sa aflu stadiu avizului de racordare daca am numarul fisei de solutie, nr de inregistrare si nr notei de utilizare din avizul de racordare?

  Va multumesc,

  Reply
  • energie-electrica mai 19, 2018 at 8:01 am

   Nu stiu sa va spun… intrebati operatorul de distributie din zona dumneavoastra.

   Reply
 • Anonim mai 14, 2018 at 2:33 pm

  Buna ziua
  Am si eu o întrebare
  Daca vin cei de la electrica sa mi schimbe cofretul vechi pentru ca i mi face flama ma costa ceva

  Reply
  • energie-electrica mai 19, 2018 at 8:02 am

   Daca problema ce a cauzat acest lucru e din instalatia lor (in amonte de contor) nu veti plati nimic. Daca problema e cauzata de catre dumneavoastra (sau din instalatiile dumneavoastra) ar trebui sa platiti.

   Reply
 • Alex mai 24, 2018 at 1:29 pm

  Buna ziua, detin o proprietate in zona Andronache, Sector 2, Bucuresti. Pe proprietate exista bransament de curent cu contor pe peretele casei. In prezent vreau sa mut contorul de curent de pe casa la gard. Pentru aceasta am obtinut acordul tehnic si dezivul tehnic ENEL, iar certificatul de urbanism pentru bransament iese zilele astea de la primaria sectorului 2. As dori sa stiu daca executati documentatie si mutarea bransamentului? Va pot da mai multe detalii / documente pe email. Multumesc.

  Reply
 • Mierloiu adrian mai 24, 2018 at 4:21 pm

  Buna ziua am cumpărat un teren și de la terenul meu până la primul stâlp sunt aproximativ 100 de metri cum procedez să mă bransej la energie electrică?

  Reply
 • Anonim iunie 24, 2018 at 11:03 am

  Buna ziua as dori sa stiu cat ma costa sa trag curent pe sub pământ la 200 m de la primul stâlp pana la poartă.va mulțumesc

  Reply
 • Daniel iunie 27, 2018 at 7:35 pm

  Bună ziua am construit pe un teren extravilan și avem iluminat public și autorizație de întrare în legalitate putem trage curent Multumesc

  Reply
 • Gsbi iulie 3, 2018 at 11:58 pm

  Buna seara. As dori sa stiu daca ma pot racorda la electrica fara a face un proiect de casa. As dori sa folosesc curentul la scos apa pentru inceput. Ce trebuie sa fac?
  Multumesc

  Reply
 • Mihăiță iulie 5, 2018 at 9:42 pm

  Bună seara! Am și eu o nelămurire legată de branșamentul la energia electrică!
  Bunica mea a decedat acum câțiva ani în urmă și nu s-a mai continuat achitat facturile pe o perioadă de timp, cei de la Electrica fiind nevoiți să întrerupă furnizarea de energie electrică pentru neachitarea facturilor!
  Cam cât ar fi costul branșări din nou a locuinței cu energie electrică pe alt nume față de cel anterior? Stâlpul fiind situat la maxim 15-20 m față de locuință.
  Mulțumesc mult!

  Reply
 • Mircea Bulmaci iulie 11, 2018 at 3:03 am

  Buna seara . Ma intereseaza in legatura cu o casa care are contuar pe perete exterior si vreau sa o demolez . Tot o data vreau sa mult contuarul in alta parte si vreau reteaua de curent subterana cat ar fi costul si ce acte imi trebuie . Mai exact vreau sa mult contuarul la strada si reteaua de curent subterana . Ce cost am ? Multumesc .

  Reply
 • Mircea Bulmaci iulie 11, 2018 at 3:04 am

  Imi puneti raspunde pe email . Multumesc . mbulmaci63@gmail.com

  Reply
 • George iulie 20, 2018 at 10:18 am

  Buna ziua . am urmatoarea problema: veciunul din spatele meu are acces la proprietate pe un drum privat, cand a facut branșamentul la enel, acel contoar a fost montat in dreptul meu la 1m de coltul terenului in dreptul proprietatii mele . In dreptul acelui contoar o sa fac intrarea in curte catre garaj.. Cum trebuie porcedat??

  Reply
 • George Albu iulie 30, 2018 at 6:25 pm

  Detin doua imobile situate in aceiasi curte ambele alimentate dintr-un singur punct adica conexiunea este la un singur corp de masurare. Pentru evidentierea separata a consumului electric si pentru functionarea in siguranta (distanta de la stalp la imobile este de cca 45m -legatura prin cabluri subterane )am solicitat furnizorului CEZ,instalarea unui contoar suplimentar. raspunsul evidet birocratic, un nou bransament ! Ce parere aveti?

  Reply
 • marian august 5, 2018 at 1:18 pm

  Buna ziua . Am o extindere de retea de 110 metri dece sa oprit lucrarea la 96 metri dar eu am platit pe 110 m cum e posibil .va multumesc

  Reply
 • Simion Corina august 15, 2018 at 11:33 pm

  Buna seara, imi puteti spune ce reprezinta un bransament comun pentru doua proprietati?
  Am pe casa mea un cablu electric care se imparte in doua, unul pentru casa mea si unul spre casa vecinului, fiecare avand contorul lui. Vreau ca vecinul sa-si ia cablul de pe casa mea. Cum ma sfatuiti sa fac? Ce solutii ar fi? Multumesc!

  Reply
 • Rusu doina august 24, 2018 at 3:09 pm

  Buna ziua,doresc sa stiu daca un consumator are dreptul sa dea curent la inca 6 familii printr-un fir aerian ce atirna haotic la limita proprietatii mele iar pe partea cealanta a strazii se intampla acelasi lucru in conditiile in care lumina mea palpaie si nu lumineaza cum trebuie

  Reply
 • Bean paraschiva august 28, 2018 at 8:05 pm

  Bună seara am fost devansat de la rețeaua de curent de vreo 5 ani cum procedez sa ma racordez la loc eu stând la bloc

  Reply
 • Marinescu Nicoleta Georgiana septembrie 11, 2018 at 12:33 pm

  Buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra am primit o proprietate în com. Predealul sărari Sat Vitioara de Sus si vreau sa bag lumina problema este ca aceasta locuință nu a fost niciodată racordata la rețeaua electrică și distanța de la stâlp la proprietate este de vreo 110 m cum pot proceda si cine suporta cheltuielile

  Reply
 • Nicolae Luminița septembrie 28, 2018 at 7:49 pm

  Buna seara! Am o intrebare in legatura cu bransamentul vecinilor mei cate ttece pe deasupra propietatii mele. Legatura de la stâlp si proprietatea vecinilor trece pe deasupra propietatii mele printe crengile unor pomi fructiferi aflati acolo de zeci de ani. Aceast bransament s-a realizat acum 5 sau 6 ani când Renelul a scos contoatele din case si le.a montat pe stâlp. Anul acesta pomii au avut un rod foarte bogat si au întins firele vecinilor
  Am vorbit cu un maistru de la Renel din zona și mi.a spus ca firul e al propietarului si nu e de datoria lor sa asigure toaletarea pomilor. Mentionez ca pomii sunt pe propietatea mea la 2 m distanta de gardul care delimiteaza propietatea mea. Ce pot sa fac in aceasta situatie?

  Reply
 • Zsok Carla octombrie 28, 2018 at 5:16 pm

  Bună ziua. Am cumpărat un apartament(ultimul disponibil ,deci locuit in totalitate) intr un bloc nou ,si aș vrea să stiu cât ma costă sa mă bransez la curent.In apartament este contor montat ,prize si fire pt becuri.

  Reply
 • Petre Ion iulian decembrie 12, 2018 at 4:00 pm

  Cât mă costă branșarea unei căsuțe cu doua camere branșare standard aerian maxim 15 metri din stâlp până an casa

  Reply
 • Silviu Badea decembrie 20, 2018 at 4:31 pm

  Buna ziua,

  sunt proprietarul unei case bransata la reteaua electrica. Intentionez sa o demolez si sa construiesc o casa noua. Va rog sa imi spuneti cum procedez pentru a muta contorul de pe casa veche in alta parte, eventual la limita de proprietate.
  Multumesc,

  Reply
 • Ipate ianuarie 4, 2019 at 8:53 pm

  Cat costa sa trag lumina de la 1km și câți stâlpi mulțumesc

  Reply
 • Dumitru ianuarie 28, 2019 at 1:16 pm

  Buna ziua! Am construit o casa noua, langa cea veche profund deteriorata si am dori sa mutam curentul electric in casa cea noua.
  Asta presupune un nou contract? Care ar fi pasii in aceasta situatie?

  Reply
  • ghetu februarie 11, 2019 at 4:16 pm

   Sal
   Am si eu o situatie oarecum similara: am teren cu casa veche (inclusiv contor enel) si vreau sa fac o casa noua pe acelasi teren. Imi da aviz enelul? se poate 2 contoare pe acelasi teren?

   Reply
 • ionut ianuarie 31, 2019 at 9:09 pm

  cat ar costa un contor suplimentar adica la aceasi casa dar suntem 2 famili eu si parinti mei dar vreau sa fiu separat de ei cu factura ce trebuie facut?

  Reply
 • boitan george februarie 11, 2019 at 12:19 pm

  buna ziua
  va sa-mi spuneti ,daca eu platesc pentru o extindere de retea care are sa zicem 500ml , cine este proprietarul acelei retele sau exista o posibilitate ulterioara de a amortiza investitia prin alte bramsamente rezidentiale ?

  Reply
 • ghetu februarie 11, 2019 at 2:10 pm

  Am cumparat un teren cu casa de 120 mp, conectat la curent cu contoar si contract pe numele vechiului proprietar. Doresc sa construciesc o casa noua, pe acelasi teren. Se poate cape acelasi teren sa fie 2 contoare de la enel?

  Reply
 • Radu februarie 12, 2019 at 10:46 pm

  Buna, daca am un teren extravilan d, este legal sa iau curent de la un vecin pentru o rulota, montand un contor pasant? Multumesc

  Reply
 • Mocanu ion februarie 21, 2019 at 2:42 pm

  Bună ziua. Vreau să știu cât mă costă mutarea contuarului electric din casă pe casa scării. Menționez că locuința se află la etajul.unu iar la parter se află tabloul principal de siguranțe pentru cele patru apartamente din clădire.

  Reply
 • Oprisan Gligor februarie 26, 2019 at 1:42 pm

  Pot sa dețin doua contracte de furnizare a curentului electric??Eu am făcut un contract cu RDS din anul2018 luna decembrie și la Enelocul am alt contract e posibil sa plătesc doua facturi????Cine e de vina???Va rog să-mi răspundeți. Multumesc

  Reply
 • Alupoaie felicua martie 6, 2019 at 2:15 pm

  Buna ziua,vreau să știu dacă mai pot sa mi recuperez banii investiți într-o extindere rețea care mai apoi a intrat în posesia Eon. Menționez că vecinii au construit după 5 ani și nu vor să contribuie cu nimic la cheltuiala noastră.

  Reply
 • Nedelcu Radu iunie 19, 2019 at 6:52 am

  Buna ziua,
  locuiesc in Bucuresti, Sector 2 si vreau sa se scoata cele 3 contoare din apartamente si sa fie mutate pe peretele casei, in curte, sau la strada la limita de proprietate. Cui trebuie sa ma adresez si care ar fi costurile pt lucrare ( cele 2 variante ) ?

  Reply
 • Maria . B august 7, 2019 at 11:01 pm

  Buna seara
  Am nevoie URGENT de informații!
  Am peste 120m de la stâlp la casa și m-i s-a spus ca nu pot sa trag curent nici dacă imi cumpăr stâlp! Este adevărat? Cum fac? Am cumpărat casa ridicată deja și nu pot sa îmi bag curent? M-i s-a mai spus (tot de la o firma de electricitate) ca dacă nu am firma nu pot sa deschid un contract?? Ce înseamnă asta? Dc asi avea nevoie de firma dacă eu nu am o firma? Ce se întâmpla in România ? Chiar nu o sa pot sa trag curent?

  Reply
1 2

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.