Racord PTA cu LEA MT conductoare neizolate din axul LEA MT cablu aerian torsadat

Anexam câteva poze cu un post de transformare aerian, care in trecut era racordat din LEA MT cu conductoare neizolate (in imaginea de mai sus se poate observa situatia din zonă, acum 10 ani), dar ca urmare a unor lucrari de modernizare a rețelei de medie tensiune, de schimbare a conductoarelor neizolate cu cablu aerian, a trebuie sa fie preluat din noul tip de rețea, realizată cablu aerian de medie tensiune torsadat.

Ca urmare a creșterii vegetației in zona liniei de medie tensiune, operatorul de distributie a decis schimbarea conductoarelor neizolate cu cablu aerian torsadat de medie tensiune, in axul liniei.

 

Informații despre cablul de medie tensiune utilizat:

Asteptăm părerile dumneavoastră !


 1. Mi se pare o idee buna sa pui pe stalpi conductoare izolate de tip torsadat ,tinand cont ca vegetatie nu stie ca deasupra exista o LEA. In situatia asta nu se mai face o toaletare de vegetatie si automat nici proprietarii care au luat in brate pe legea 18 ca el este proprietar si face ce doreste nu mai este deranjat de echipele de intretinere culoar siguranta.Bravo…

 2. … nu vreau sa ma gandesc cum schimba cineva becul de la lampa stradala montata sub linia asta MT … :))
  … dincolo de gluma, solutia este ok si cred ca o sa intalnim tot mai des aceasta varinta, mai complicat cu modificarea normativelor de lucru si aplicarea fiselor tehnologice … dar toate au un inceput !!

 3. Felicitări OD care este deschis la soluții tehnice moderne și le implementează cu succes în instalații. Referitor la executie, că întotdeauna cârcotașii pot ridica întrebări referitoare la:
  – distanțele între circuitul de iluminat și cablul torsadat de 12/20 kV;
  – soluțiile indoielnice prin care se face tracțiune in consola CDV și în vârfar (cu traversare);
  – întrebări privind natura materialului elementelor de fixare ale capetelor terminale m.t. … probabil material neferomagnetic, altfel… spira în scurtcircuit in jurul cablului monopolar;
  – conexiunile papuc la papuc: conductor – cap terminal;
  – util era un termocontractabil pe barele plate din Al utilizate la IN-OUT torsadat 20kV, că și protecție antipasare… așa de formează acolo un loc numai bun pt. a poposi o barză.
  Dar astea sunt detalii… soluția merita promovată.

 4. Constructorii le executa !!!.Cine le exploateaza?.Sunt scurtcircuite in torsadat de J.T., dar in unul de M.T. ar fi palpitant “la vizionare”!!
  Cred ca ar fi indicat ,retea clasica cu ,conductoare izolate s-au cablu subteran de MT.(specificatia tehnica vad ca vine de la ENEL).S-a reusit si la contorii…dupa cel putin o luna s-au la un an,unii trebuie inlocuiti ((-mai exista garantie???/))cred ca am scris deja cam mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.