Nu mai avem nevoie de protecții …

Daca mergeți pe strazile din zona Munteniei, veți vedea următoarele tipuri de instalatii electrice ce au diferite roluri in rețelele electrice de joasa tensiune, fie realizează sectionarea / separarea unor rețele de joasa tensiune din posturi diferite, fie crează derivații ale unei linii de joasa tensiune, fie doar fac simpla trecere de la un cablu la altu cu sectiuni transversale diferite.

Recent.. tot colinând printre rețelele OD, sesizez ca acolo unde a fost necesara inlocuirea acestora cutii de distributie, nu s-a mai utilizat acelasi tip de cutie de distributie (metalică, echipata cu siguranțe MPR sau cu separatoare si siguranțe MPR), ci una nouă, faptul că noua cutie nu mai este metalică – este un plus, insă acestea nu mai au niciun fel de protecții.

De asemenea, nu mai sunt utilizate cutiile de trecere LEA/LES, racordarea bransamentelor in reteaua electrica aeriană de joasa tensiune realizându-se direct.4 comentarii la „Nu mai avem nevoie de protecții …”

  1. Protecțiile s-au mutat la consumator! Nici în blocurile de măsură și protecție nu mai sunt siguranți diferențiale și DPST-uri! Au fost înlocuite cu siguranțe magnetotermice!

  2. Mutarea protectiilor la consumator nu oferă o explicatie valabila. Reducerea sectiunii transversale presupune si reconsiderarea protectiilor pentru cablurile sau conductoarele respective. O explicatie plauzibila ar fi ca pe plecarea cablurilor de sectiune mare, ce sosesc in cutie, protectiile deja sunt dimensionate la curenti mai mici, sectiunea mare fiind aleasa datorita căderii de tensiune pe acesta. Astfel, acea protectie din aval ar asigura cumva si protectia cablurilor ce pleacă din cutie, de sectiune inferioara si care ar fi mai scurte. Greu de spus însă ca este asa… Din ce se vede in poze, distributia este pe mai multe plecări, deci clar pe cablul de sosire se vor insuma curentii si este alta încărcare.

  3. Buna! As dori sa stiu cat ma costa bransamentu la electricitate trifazic si pe cine îmi recomandați dacă se poate în zona Timis darova. Stalpul e lângă casa. Mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.