Sugestii si analiza rezultate examen de autorizare ANRE

In cadrul acestui articol vom analiza rezultatele unui examen de autorizare ca electrician IIIA, IIIA + IIB sau IIIA + IIIB. Vom porni de la rezultatele obtinute de catre canditatii la titlul de “electrician autorizat ANRE” intr-una din seriile de examinare ținute in primavara anului 2018.

Scopul acestui articol este de a aduce noutati despre modul de desfăsurare al examenului. Prin urmare dacă si dumneavoastra aveti sfaturi pentru cei care urmează sa susțină un astfel de examen, va rugăm sa le postați in rubrica comentarii.

Pentru promovarea examenelor de autorizare ANRE de tipul II A/B, III A/B, IVA/B sau oricare dintre combinatiile A+B, se sustine un examen format in principal dintr-un chestionar cu 30 de intrebari si o problema.

Vom analiza rezultatele anterioare, pentru a ne face o idee despre gradul de dificultate al examenului.

Aproximativ 63% dintre cei care au susținut examenul au luat nota de trecere (3, 4 sau 5) la problemă. Un sfert dintre acestia au obtinut nota 1 (probabil nu au scris nimic sau au scris chestiuni irelavante).

Graficul anterior prezintă punctajul obtinut de catre cei 49 de “canditati” la chestionarul cu intrebari din legislatie, norme tehnice si electrotehnică. Putem sesiza cu ușurința faptul că majoritatea rezultatelor obtinute se învărt in jurul valorii de trecere de 24 de puncte  (suprinzător nu există niciun rezultat cu 23 de puncte). Foarte puține rezultate sunt mai mari de 24 de puncte. Procentajul de promovare pentru chestionar este un ridicat, mai mult de 3/4 dintre cei care au l-au susțin au reusit sa obținut o nota de trecere, însa asa cum se observă majoritatea notele sunt la limita pragului de promovare de 24 de puncte. Reamintin faptul ca punctajul maxim la chestionar este de 30 puncte.

Numarul mare de canditatii care au obtinut un procentaj aproape similar ne poate face sa credem ca acestia au urmat acelasi tipar de învățare, multi dintre cei care se prezentau la examen invățând din grile rezolvate, accesibile pe internet. ANRE a schimbat in ultimii 2 ani o parte din grilele aflate in chestionarul examinare, asta si ca urmare a schimbarii legislatiei, prin urmare, va sfătuim, sa incercati sa rezolvati chiar dumneavoastra ultimele grile postate pe site-ul ANRE (pot fi descarcate de aici) cu ajutorul normarivelor, întrucât acestea conțin majoritatea întrebările care se vor regăsi la examen și in acest mod vă fixați informatiile intr-un mod corect.

Pentru gradul IIIA, IIIA+IIB sau IIIA+IIIB întrebarile pot avea 1 sau 2 raspunsuri corecte. Din punctul nostru de vedere este de preferat ca atunci când sunteti sigur de o varianta de raspuns si pentru a doua aveti dubii, sa o bifati doar pe prima, întrucât daca prima este corectă primiti 1 punct, daca erau ambele variante corecte veti primi 0,5 puncte. In situatia în care veti bifa 2 variante, dar una este corecta si a doua gresita, nu veti primi nimic.

Problema din cadrul acestei sesiuni de examinare a fost nr.48 din acest document.

Desi nu este un lucru confirmat, am sesizat faptul că în cadrul examenelor ANRE se practică problemele de la nr.1 până la nr.35 pentru gradul de autorizare II, de la nr.36 până la nr.50 pentru III și de la nr.51 până la 66 pentru gradul IV.

Asteptăm si sugestiile dumneavoastră pentru cei care urmează sa susțină acest examen.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.