Chestionar NTE 007/08/00

Chestionar de verificare a cunostiințelor din cadrul normativului de proiectare si executare a retelelor de cabluri electrice – NTE 007/08/00. Chestionarul cuprinde 15 întrebării aleatorii.

1.

Subtraversarea străzilor din localităţi se va efectua prin montarea cablului de branşament într-un tub de protecţie din PVC, a cărei lungime va depăşi cu ... limita bordurii.

2.

La subtraversarea drumurilor şi la intrarea în clădiri, cablurile vor fi protejate în tuburi de PVC; tuburile trebuie să aibă un diametru interior egal cu ... .

3.

Intersecţia cablurilor de branşament cu reţeaua de conducte subterane se realizează prin respectarea următoarelor distanţe pe verticală:

4. La dispunerea tuburilor se respectă următoarele prevederi:
5.

La pozarea cablurilor de energie şi de circuite secundare se prevede o rezervă de cablu pentru compensarea deformărilor şi pentru a permite înlocuirea terminalelor şi a manşoanelor, în următoarele cazuri:

6. Ordinea de aşezare a cablurilor electrice sub trotuare, dinspre partea cu clădiri înspre zona carosabilă este:
7. Se recomandă legarea la pământ a mantalelor cablurilor ... .
8. Nu se realizează, de regulă, manşoane în:
9. Adâncimea de pozare, în condiţii normale nu este, de regulă, mai mică de:
10.

Cablurile se pozează în şanţuri între două straturi de nisip de circa ... fiecare, peste care se pune un dispozitiv avertizor (de exemplu, benzi avertizoare şi/sau plăci avertizoare) şi pământ rezultat din săpătură (din care s-au îndepărtat toate corpurile care ar putea produce deteriorarea cablurilor).

11.

Pentru dimensionarea raţională a instalaţiilor de racordare şi de distribuţie a energiei electrice prin cabluri, puterea cerută de consumatori se determină pe bază de calcul, ţinând seama de perspectiva de dezvoltare a consumului pentru următorii ... ani.

12.

Se evită pozarea cablurilor în straturi suprapuse (etajate) din cauza:

13.

Pentru rezerve, se prevăd următoarele lungimi minime:

14. Se recomandă ca numărul de manşoane de legătura pe 1 km de linie nou construită, pentru cabluri cu o tensiune de 1-30 kV, să fie de maximum ... .
15.

Cablurile electrice pozate în pământ, situate în apropierea manşoanelor, trebuie protejate faţă de acestea prin amplasarea lor la o distanţă minimă de ... ; când este necesară micşorarea acestei distanţe, cablurile cele mai apropiate de manşoane trebuie protejate cu cărămizi, plăci din beton etc.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.