Chestionar NTE 007/08/00

Chestionar de verificare a cunostiințelor din cadrul normativului de proiectare si executare a retelelor de cabluri electrice – NTE 007/08/00. Chestionarul cuprinde 15 întrebării aleatorii.

1.

Cablurile electrice pozate în pământ, situate în apropierea manşoanelor, trebuie protejate faţă de acestea prin amplasarea lor la o distanţă minimă de ... ; când este necesară micşorarea acestei distanţe, cablurile cele mai apropiate de manşoane trebuie protejate cu cărămizi, plăci din beton etc.

2. Manşoanele de legătură ale cablurilor trebuie să asigure:
3. Distanţa dintre bornele de marcaj pe traseele rectilinii în afara zonelor locuite din localităţi este de:
4.

La pozarea cablurilor de energie şi de circuite secundare se prevede o rezervă de cablu pentru compensarea deformărilor şi pentru a permite înlocuirea terminalelor şi a manşoanelor, în următoarele cazuri:

5.

Cablurile se pozează în şanţuri între două straturi de nisip de circa ... fiecare, peste care se pune un dispozitiv avertizor (de exemplu, benzi avertizoare şi/sau plăci avertizoare) şi pământ rezultat din săpătură (din care s-au îndepărtat toate corpurile care ar putea produce deteriorarea cablurilor).

6. Utilizarea plăcilor avertizoare este recomandată în următoarele situaţii:
7. Distanţele de siguranţă ale cablurilor pozate în pământ, faţă de rețelele de apă si canalizare sunt de:
8.

Pentru dimensionarea raţională a instalaţiilor de racordare şi de distribuţie a energiei electrice prin cabluri, puterea cerută de consumatori se determină pe bază de calcul, ţinând seama de perspectiva de dezvoltare a consumului pentru următorii ... ani.

9. La folosirea cablurilor de energie monoconductoare trebuie luate următoarele măsuri:
10. Adâncimea de pozare se poate reduce până la ... în incinta staţiilor de conexiuni şi de transformare, pe porţiuni scurte (sub 5 m lungime) la intrarea cablurilor în clădiri, la pozarea sub planşee de beton şi la pozarea în tuburi de protecţie.
11. Se recomandă ca numărul de manşoane de legătura pe 1 km de linie nou construită, pentru cabluri cu o tensiune de 1-30 kV, să fie de maximum ... .
12.

Diametrul tubului trebuit să permită tragerea cablurilor fără risc de gripate. Raportul dintre diametrul interior al tubului şi diametrul exterior al unui cablu trebuie să fie:

13. La dispunerea tuburilor se respectă următoarele prevederi:
14.

La subtraversarea drumurilor şi la intrarea în clădiri, cablurile vor fi protejate în tuburi de PVC; tuburile trebuie să aibă un diametru interior egal cu ... .

15. Nu se realizează, de regulă, manşoane în:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.