Simulare Examen ANRE 2020 – Legislatie Gradul 1

Intrebarile aferente gradului obtinerii gradului I ANRE se regăsesc si in teste de examen pentru gradele II, III și IV. Este obligatorie cunoasterea acestor noțiuni de legislație pentru obținerea oricărui grad de autorizare ca și electrician ANRE. Prezentul chestionar cuprinde 15 întrebari aleatorii dintr-o baza de date de peste 300 de întrebari. Pentru refacerea simularii, încarcați din nou pagina web.

1. Autoritatea ce are ca atributii elaborarea si aplicarea regulamentului pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte precum si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari în domeniul instalatiilor electrice, este:
2. Prin grup de masurare a energiei electrice în sistem indirect se întelege:
3. Loc de consum temporar este un loc de consum în care se utilizeaza energie electrica
4. În cazul unui refuz de constituire a garantiilor conform Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clientii finali si a procedurilor specifice
5. În cazul în care, într-un loc de consum, energia electrica este utilizata atât pentru activitati economice, cât si pentru consum casnic
6. Avizul tehnic de racordare trebuie obtinut:
7. Instalatia de racordare realizata, conform contractului de racordare, pentru un utilizator
8. Examenul de autorizare pentru gradele II, III si IV consta:
9. Dupa depunerea documentatiei complete de catre utilizator, în situatia în care solutia de racordare se stabileste prin fisa de solutie, operatorul de retea are obligatia sa transmita solicitantului avizul tehnic de racordare în maximum:
10. Prevederile standardului de performanta pentru serviciul de distributie nu se aplica în situatii de:
11. Printre activitatile desfasurate de operatorul de distributie, precizate în Codul retelelor electrice de distributie (Codul RED), se numara si:
12. În situatia unui loc de consum, utilizatorul are obligatia sa constituie garantia financiara
13. Planul de perspectiva pe termen mediu pentru dezvoltarea si modernizarea RED se elaboreaza pentru o perioada de:
14. Asupra terenurilor aflate in proprietatea tertilor, cuprinse in zonele de protectie si de siguranta ale capacitatilor energetice, se stabileste pentru detinatorul capacitatilor energetice:
15. Sursele stationare de energie electrica în curent continuu, daca nu sunt racordate prin invertoare la SEN, se supun supun dispozitiilor Legii nr. 123/2012?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.