Simulare Examen ANRE 2020 – Legislatie Gradul 1

Intrebarile aferente gradului obtinerii gradului I ANRE se regăsesc si in teste de examen pentru gradele II, III și IV. Este obligatorie cunoasterea acestor noțiuni de legislație pentru obținerea oricărui grad de autorizare ca și electrician ANRE. Prezentul chestionar cuprinde 15 întrebari aleatorii dintr-o baza de date de peste 300 de întrebari. Pentru refacerea simularii, încarcați din nou pagina web.
1. Codul tehnic al retelelor electrice de distributie (Codul RED) este administrat de:

2. Criteriile de promovare a energiei electrice produse in centrale electrice de cogenerare de înalta eficienta au in vedere:

3. Furnizorul de energie electrica este îndreptatit sã rezilieze contractul de furnizare a energiei electrice în caz de:

4. Obligatiile de serviciu public pentru operatorii economici din sectorul energiei electrice se pot stabili:

5. Nerespectarea normelor tehnice emise de catre ANRE constituie:

6. Energia electrica tranzactionata pe piata de energie electrica se masoara de catre operatorii de masurare, prin grupuri de masurare, conform reglementarilor elaborate de:

7. Criteriile de promovare a energiei electrice produse in centrale electrice de cogenerare de înalta eficienta au in vedere:

8. Regulamentul privind racordarea utilizatorilor la retelele electrice de interes public este:

9. În vederea obtinerii avizului tehnic de racordare solicitantii se pot adresa operatorului la reteaua caruia doresc sa se racordeze :

10. Obligatiile de serviciu public pentru operatorii economici din sectorul energiei electrice se pot stabili:

11. Asupra terenurilor aflate in proprietatea tertilor, cuprinse in zonele de protectie si de siguranta ale capacitatilor energetice, se stabileste pentru detinatorul capacitatilor energetice:

12. Constituie contraventie:

13. Operatorul de distributie este obligat sa raspunda unui utilizator care reclama calitatea curbei de tensiune în punctul de delimitare:

14. În cazul contoarelor inteligente, furnizorii au obligatia de a factura

15. Planurile de investitii si de dezvoltare a retelei de transport elaborate de operatorul de transport si de sistem se aproba de catre:


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.