Master of Norme Tehnice ANRE 2022

Este obligatorie cunoasterea noțiunilor din normele tehnice pentru obținerea oricărui grad de autorizare ca și electrician ANRE. Prezentul chestionar cuprinde 15 întrebari aleatorii dintr-o baza de date de peste 500 de întrebari. Chestionarul “Master of Norme Tehnice” conține întrebări din toate gradele ANRE, I, II, III, IV.

Pentru refacerea simularii, încarcați din nou pagina web.

1. Ca măsură de protecţie mărită, la liniile electrice aeriene cu tensiuni mai mari de 1 kV, lanţurile de izolatoare multiple (susţinere şi întindere) se verifică în regim de avarie:
2. Întreruperea conductorului de protecţie prin aparate de conectare:
3. Siguranţele cu capac filetat trebuie să fie montate în aşa fel încât:
4. Exceptând cazurile justificate tehnic şi economic, reţelele aeriene de joasă tensiune vor fi realizate cu conductoare:
5. Îmbinarea conductoarelor din instalaţiile de înaltă tensiune se poate face:
6. Distanţa minimă de izolare în aer Ao reprezintă distanţa minima:
7. Postul de transformare aerian are:
8. În cazul în care funcţionarea în paralel a două sau a mai multor surse este interzisă, pentru a se evita această schemă:
9. La LEA cu tensiune peste 1000 V, se prevăd prize artificiale de pământ pentru dirijarea potenţialelor la:

Raspunsul corect poate fi gasit in art.125 din NTE 003/04/00 (acces catre biblioteca de energetica):

Art. 125. Toţi stâlpii LEA din zonele cu circulaţie frecventă, precum şi stâlpii cu aparataj din zonele cu circulaţie redusă vor fi prevăzuţi cu prize artificiale de pământ pentru dirijarea distribuţiei potenţialelor.Notă:Prin priză de pământ pentru dirijarea distribuţiei potenţialelor se înţelege priza artificială de pământ suplimentară, destinată micşorării valorilor tensiunilor de atingere, Ua, şi de pas, Upas, având cel puţin un electrod orizontal sub formă de contur închis în jurul stâlpului. Această priză contribuie şi la micşorarea rezistenţei de dispersie a prizei de pământ rezultante (priza naturală + priza artificială).

10.

Raportul de transformare RT/XT în funcţie de mărimea transformatorului:

Răspunsul corect poate fi gasit in art.15, punctul b din NTE 006/06/00 (acces catre biblioteca de energetica):

...Raportul de transformare RT/XT scade în functie de marimea transformatorului....

11. Secţiunile cablurilor de comandă – control, din cupru, folosite la circuitele secundare ale transformatoarelor de curent, nu trebuie să fie mai mici de:
12. Valoarea rezistenţei de dispersie a prizei de pământ artificiale pentru o instalaţie de paratrăsnete, în cazul în care priza de pământ se execută separat faţă de prizele de pământ pentru instalaţiile electrice, trebuie să fie cel mult:Raspunsul poate fi găsit în art.12.5.3 din NTE 001/03/00 (acces catre biblioteca de energetica):

12.5.3. Valoarea rezistenţei de dispersie a prizei de pământ pentru o instalaţie de paratrăsnete, în cazul în care priza se execută separat faţă de prizele de pământ pentru instalaţiile electrice, trebuie să fie cel mult:
  • 5 Ω pentru prize de pământ naturale;
  • 10 Ω pentru prize de pământ artificiale.
Verificarea valorii rezistenţei prizei de pământ se face prin măsurători şi, în cazul în care acest lucru este necesar, priza de pământ se va completa cu un număr corespunzător de electrozi până la realizarea valorii rezistenţei de dispersie prescrise.
13. Staţiile de conexiuni cu tensiuni peste 20 kV vor fi dispuse, de regulă:
14. Acoperişurile si planşeele clădirilor şi încăperilor în care se găsesc instalaţii electrice trebuie sa fie executate din:
15. Culorile lămpilor care indică poziţia aparatului de conectare trebuie să fie:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.