Examen ANRE Norme Tehnice 2022 – Gradul II

Este obligatorie cunoasterea noțiunilor din normele tehnice pentru obținerea oricărui grad de autorizare ca și electrician ANRE. Prezentul chestionar cuprinde 15 întrebari aleatorii din baza de date a intrebărilor destinate gradului II de autorizare ca electrician ANRE. Prezentul chestionar nu prezinta pozitia oficiala ANRE, ci este un chestionar realizat in baza intrebarilor postate pe site-ul ANRE si rezolvat de realizatorii site-ului.

Pentru refacerea simularii, încarcați din nou pagina web.

1. Pentru verificarea rezistenţei de izolaţie a pardoselii trebuie efectuate cel puţin trei măsurări în acelaşi amplasament; una din aceste măsurări se efectuează la o distanţă de orice conductor extern accesibil din amplasament de:
2. Siguranţele cu capac filetat trebuie să fie montate în aşa fel încât:
3. Protecţia la supracurenţi a bateriilor de condensatoare de joasă tensiune se realizează prin :
4. Se recomandă ca legăturile pentru curenţi din interiorul tablourilor de joasă tensiune să fie realizate din bare pentru curenţi mai mari de:
5. Instalarea bateriilor de condensatoare de joasă tensiune poate fi făcută:
6. Valoarea rezistenţei de dispersie a prizei de pământ artificiale pentru o instalaţie de paratrăsnete, în cazul în care priza de pământ se execută separat faţă de prizele de pământ pentru instalaţiile electrice, trebuie să fie cel mult:Raspunsul poate fi găsit în art.12.5.3 din NTE 001/03/00 (acces catre biblioteca de energetica):

12.5.3. Valoarea rezistenţei de dispersie a prizei de pământ pentru o instalaţie de paratrăsnete, în cazul în care priza se execută separat faţă de prizele de pământ pentru instalaţiile electrice, trebuie să fie cel mult:
  • 5 Ω pentru prize de pământ naturale;
  • 10 Ω pentru prize de pământ artificiale.
Verificarea valorii rezistenţei prizei de pământ se face prin măsurători şi, în cazul în care acest lucru este necesar, priza de pământ se va completa cu un număr corespunzător de electrozi până la realizarea valorii rezistenţei de dispersie prescrise.
7. Se recomandă ca montarea instalaţiilor electrice de interior cu tensiunea până la şi peste 1000V să fie amplasate:
8. Montarea tuburilor de protecţie a conductoarelor electrice de j.t. pe pardoseala combustibilă a podurilor:
9. Legăturile conductoarelor de protecţie trebuie executate:
10. Distanţa minimă de izolare în aer Ao reprezintă distanţa minima:
11. Instalarea bateriilor de condensatoare de joasă tensiune poate fi făcută:
12. Căile de curent ce nu se pot realiza în execuţie etanşă, în încăperi şi în spaţii din exterior cu mediu coroziv, pot fi realizate întotdeauna din:
13. Măsurile pentru evitarea contactului direct cu materialul combustibil al echipamentelor electrice cu grad de protecţie inferior IP54 se aplică:
14. În anumite condiţii, în volumul ,,0' din încăperile cu băi sau cu duşuri pot fi instalate receptoare electrice dacă:
15. În încăperi de locuit şi similare se recomandă ca traseele tuburilor orizontale pe pereţi să fie distanţate faţă de plafon la:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.